TANIM: Özel modifiyeli elastomerik reçine esaslı ve özel işlemlerden geçirilerek vakumlanmış doğal küreciklerden oluşmuş desenli ısı yalıtım kaplamasıdır.
ÖZELLİKLERİ: İzotermal ısı yalıtım kaplama malzemesi; 2200-2400°C’de eritilen silikatların havayla şişirilerek içerisinde durgun hava bırakılan, mikron boyutunda silikat küreciklerden oluşur.-Bu kürecikler UV dayanımlı, Isı, Su, Ses, (tiz sesler) yalıtımı yapar.-Radyan Isı reflekte özelliğine sahiptir.-Hafif bir malzeme olduğu için duvarlarınıza 1m2’de yaklaşık 600-700 gr. Yük bindirir.-İlk 5 ile 10 yıl içerisinde yalıtım değeri %10-15, değerinde artar asla eksilmez. Ancak diğer sistemlerde ise; tam aksine ilk 4-5 yıl sonra %40-45 oranında yalıtım kabiliyetini kaybeder hatta yapılan masrafı amorti etmeden özelliğini kaybeder.-Diğer yalıtım malzemeleri Isı veya soğuğu üzerinde biriktirir ve doyum noktasına ulaştıktan sonra aktarır, bu da hem içerilerin ısınmasına hem de dış duvarlardaki normal hava sıcaklığının %40-50 daha fazla artırarak çevrede sera etkisi yapar. Ancak İzotermal reflekte özelliği nedeniyle bu olumsuzluğu önler.-Klasik uygulamalar binalara nefes aldırmaz. İzotermal nefes aldırır.-Dış cephelerde softve açık renkler tercih edilmelidir. Çünkü koyu renkler solma işlemi hızlı gerçekleştiği gibi yansıtma özelliğini de azaltır.-İzotermal ılıman bölgelerde ortalama 2mm. Kalınlıkta renkli olarak uygulanır. Soğuk bölgelerde 3+2mm. Kalınlıkta uygulanır (izo-plus+izotermal) uygulanır.-İzotermal tamamen doğal bir malzeme olup. Çevre ve insan sağlığına zarar verecek bir içerik bulunmaz.-Doğal olduğu için tabiat şartlarına dayanımı çok yüksek olup bina ile birlikte yasayacak bir üründür.-10-15 yıl sonra renk değiştirmek veya yeniden boyama istendiğinde her türlü dış cephe boyası ile boyanabilir. Üzerine renkli 1 kat izotermal ısı yalıtım kaplaması yapılabilir. İzotermal ısı yalıtım kaplaması 650°C ısıda deforme olmaya baslar,900°C’ye kadar ısıya dayanır, alev yürütmez yangına sebebiyet vermez.-A-1 Yanmazlık sınıfıdır.-Nem ve rutubete son verir.-Su geçirmezsu geçirmezlikdeğeri>0,1’dir.-İzotermal ısı yalıtım malzemesi kanserojen veya radyoaktif madde içermez.-İzotermal ısı yalıtım kaplaması su bazlı bir ürün olup tamamen doğaldır.
UYGULANACAK YÜZEYLER: Her türlü sıva, brüt beton, eski boyalı iç ve dış cepheler ile her türlü çatı, metal ve ahşap yüzeylerin kaplanmasında güvenli ve garantili şekilde kullanılır.
UYGULAMA: Her türlü yağ, kir ve tozdan temizlenmiş ve yüzey tamiratı yapılmış yüzeylere uygulama yapılmalıdır. İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması Uygulaması, 4 kat uygulamadan oluşmaktadır.( 1 kat astar, 2 kat kaplama ve 1 kat cila).Uygulama yapılmadan önce zemine İzotermal İzolasyon Astarı fırça ya da rulo ile zemin doyurularak uygulanmalıdır. Astar uygulanmasından en az 2 saat sonra kaplama uygulaması yapılmalıdır. Kaplama uygulaması yapılmadan önce malzeme mikser ya da mekanik karıştırıcı ile homojen şekilde karıştırılmalıdır. Kullanıma hazırdır. Saten rulo ile uygulama yapılması önerilir. Uygulama yapılırken rulo tamamen kovaya batırılıp malzemenin tamamen ruloyu sarması sağlanır, rulodaki fazla malzeme silkelenerek kovaya akıtılması sağlanır. Yüzeye rulo bastırılmadan ve yavaşça uygulanmalıdır. Rulodaki malzeme rulo genişliğinde yaklaşık, yukardan aşağıya 80-90 cm yüzey boyar. Bu şekilde yaklaşık 2-3 m² alan boyandıktan sonra yüzeye tamamen yayılması için yukardan aşağıya ve sağdan sola yüzey iyi ce taranmalı ve yüzeye desen vermek içinde mutlaka yukardan aşağıya doğru tek yönde desen verilmelidir. Düzgün bir yüzey görüntüsü için desenin yönü mutlaka aynı yönde olmalıdır. İlk kat uygulamasından en az 6 saat sonra, ilk kattaki uygulamanın aynısı ikinci kat uygulaması olarak yapılmalıdır. İkinci kat uygulamasından en az 6 saat sonra İzotermal İzolasyon Cila uygulaması yapılarak yüzeyin parlak görünüm kazanmasını ve her türlü dış etkenlere karşı korunma kazanması sağlanır.
İzolasyon Astarı için lütfen tıklayınız
İzoprotect Cila için lütfen tıklayınız
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Parlaklık : Mat
Renk : Her türlü renk üretimi yapılabilir.
Katı Madde : % 70±2 (Ağırlıkça)
Yoğunluk : 0,80 gr/cm³
Uygulama : Saten rulo ya da püskürtme
Püskürtme basıncı : 40Bar/580 psi
Meme Çapı : 0,021”- 0,027”
Alevlenme Noktası : Yanmaz
Tek Kat Kuru Film Kalınlığı : 1,5- 2 mm
SARFİYAT VE KURUMA SÜRESİ
SARFİYAT:
Uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine ve yapısına göre sarfiyatı 1,2-1,3 kg/m²’dir. Kesin sarfiyat için kontrollü numune çalışması yapılmalıdır.
KURUMA SÜRESİ (20°C, %65 HR’de):
Dokunma kuruması: 2 saat, İkinci kat uygulaması: 6 saat, Son kuruma: 24 saat (daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir).
DEPOLAMA
Açılmamış ambalajında, serin ve kuru yerde dondan, direkt güneş ışığından korunarak 3 yıl saklanabilir. Ambalajın kapağını kullanımdan hemen sonra hava almayacak şekilde kapatınız.
TEHLİKE VE GÜVENLİK UYARILARI
R 43: Cilt ile temasında hassasiyet oluşturabilir.
S 2: Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.
S 23: Buharını solumayın.
S 24/25: Göz ve cilt ile temasından sakının.
S 37: Uygun eldiven giyin.
S 46: Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin.
S 56: Bu maddeyi ve kabını tehlikeli veya özel atık toplama yerlerinde bertaraf edin/ettirin.
ISI YALITIM TESTİ VİDEOSU
YANMAZLIK TESTİ VİDEOSU